• Alegeți ceva ce vă face cu adevărat plăcere

    Unul dintre motivele pentru care oamenii renunță în general la sport este alegerea greșită a tipului de exerciții și din acest motiv trebuie să alegeți o formă de mișcare pe care să așteptați cu nerăbdare să o practicați.

    Iată câteva sfaturi pentru alegerea exercițiilor potrivite pentru voi

    De exemplu, dacă ați început să mergeți la sală, dar mergeți acolo doar pentru că vă place locația sau pentru că ați fost invitat de către un prieten, să fim sinceri, nu este o motivație corectă. Cel mai important este să vă placă să faceți exercițiile! În anumite țări cele mai populare forme de mișcare sunt de mult timp mersul rapid, dar și ridicatul de greutăți la sală sau alergatul. Probabil că la fel este și la noi în țară.

    Important este să alegeți ceva care să vă facă plăcere în materie de exerciții și în același timp să lucrați și eficient. Acest lucru este valabil atunci când nu doriți să faceți performanță ci doar să vă mențineți în formă și să aveți un corp sănătos.

    Încercați diverse tipuri de exerciții

    După cum am menționat, mai ales la început, este important să încercați să căutați ceea ce vă va bucura cel mai mult. La urma urmei, diversitatea și varietatea sunt frumoase în aproape orice aspect al vieții. Pe lângă faptul că scăpați de stereotipuri și monotonie, veți lucra și mai multe zone musculare, ceea ce vă poate ajuta să evitați leziunile.

    Important este să combinați exercițile aerobice, cum ar fi alergatul sau ciclismul, cu exerciții de întindere, ridicat de greutăți sau exerciții de echilibrare pentru a vă flexibiliza corpul și ligamentele.

    Fiecare tip de antrenament vă va oferi bucurie și fiecare va avea un efect diferit asupra corpului vostru. Datorită acestui lucru, veți lucra la condiția fizică generală și la flexibilitate, dar vă veți întări și mușchii slăbiți și vă veți tonifia corpul. Echilibrul este cheia în toate.

    Nu uitați să variați intensitatea antrenamentelor

    Dacă ați ales deja ce veți face în mod specific în timpul antrenamentelor, variind intensitatea vă va ajuta să vă atingeți obiectivul în mod corect și mai rapid. De exemplu, dacă obiectivul vostru este să vă pregătiți pentru un semimaraton, nu trebuie să alergați cu aceeași viteză pe aceeași distanță în fiecare zi. După câteva zile și săptămâni, vă veți simți mai bine, dar îmbunătățirea timpului va fi minimă.

    Așadar, de ce este important să schimbați intensitatea exercițiului? Datorită principiului intensității variate a antrenamentului, posibilitatea de accidentare va fi redusă, iar mușchii voștri vor avea timp să se recupereze după o sesiune solicitantă de antrenament.

    Prin urmare, nu vă va surprinde faptul că principiul schimbării intensității în antrenament este adoptat de sportivii de top. Așadar, dacă faceți un antrenament mai intens la limita superioară a ritmului cardiac luni, asigurați-vă că marți sau miercuri vă relaxați. Adică puteți face o sesiune de alergare ușoară sau exerciții de întindere pentru flexibilizare.

    Faceți din mișcare un stil de viață

    Un alt aspect important care se bazează pe cel anterior. În timp ce la început, s-ar putea să priviți mișcarea ca pe ceva nou, ulterior aceasta va deveni o parte normală din viața voastră. Cu siguranță va fi mai ușor să faceți din mișcare un obicei, atunci când aceasta va deveni o rutină. Pe termen lung, antrenamentele constante și practicarea acestora în locul oricărei activități care nu vă avantajează atât de mult, poate deveni chiar o dependență pozitivă.

    Creați un plan de antrenament și setați-vă obiective realiste

    Acesta este cel mai des întâlnit motiv pentru care oamenii încetează să mai facă mișcare după emoția și euforia de la început. Să faceți mișcare oricând doriți este foarte nepotrivit la început. Se întâmplă deseori să reveniți de unde ați plecat și să preferați orice din trecut în afară de antrenamente.

    Știm că este mai comod să stăm pe canapea în fața televizorului și să ne relaxăm dar nu trebuie să uităm că mișcarea este o investiție în sănătatea noastră. Nu trebuie să facem un antrenament de performanță, important este să facem mișcare și în timp se vor observa și rezultatele. Oferiții timp organismului dumneavoastră să se obișnuiască cu noul stil de viață.

    Prin urmare, este deosebit de important să vă planificați antrenamentele și să vă setați obiective realiste. Voi sunteți cei care vă înțelegeți cel mai bine, așa că știți că preferați antrenamentele de dimineață înainte de alte activități sau dacă veți transpira mai degrabă în sala de sport sau pe banda de alergare . Planificați-vă sesiunile de antrenament în același mod în care vă planificați, de exemplu, întâlnirile cu prietenii.

    Și cel mai important, nu trebuie să vă așteptați imediat la cel mai mult de la voi și să nu exagerați la început. Stabiliți-vă obiective realiste, faceți exerciții la intervale regulate dacă este posibil și monitorizați-vă progresul!

    Adulții cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani sunt sfătuiți să facă cel puțin:

    • 150-300 minute de activități fizice aerobice de intensitate moderată;
    • sau cel puțin 75-150 minute activități fizice aerobice de intensitate mare.

    Care este diferența dintre exercițiile aerobice și anaerobice?

    Exercițiile aerobice – exerciții intense, care stimulează circulația oxigenului în sânge și sunt asociate cu ritmul de respirație crescut. Exemple sunt alergarea, înotul sau ciclismul.

    Exercițiile anaerobice  – literalmente înseamnă „absența aerului”, „fără oxigen” sau simți efectiv că nu mai ai aer. Constau dintr-o scurtă și intensă activitate fizică, cum ar fi sprintul, unde consumul de oxigen depășește aportul său. Ulterior, corpul este condus de energia stocată în mușchi printr-un proces numit glicoliză.

    Cea mai ușoară metodă de a-ți imagina diferența dintre cele două este de a te gândi la un sprint și la un maraton.

    Sprintul este un efort foarte intens care nu poate fi menținut pentru durate îndelungate de timp. Similar, toate eforturile anaerobe, printre care și ridicatul greutăților, sunt eforturi majore ce durează de la câteva secunde până pe la maxim 2 minute.

    Nu uitați de dietă și de suplimente nutritive

    Pe lângă alegerea antrenamentului potrivit pentru d-voastră trebuie să fiți atenți și la dietă și la consumul de suplimente precum proteineaminoacizivitamine și minerale dar și la consumul de lichide.

    Ca și o concluzie generale, mișcarea, o dietă echilibrată, consumul de vitamine și minerale dar și aportul ideal de lichide ajută la accelerarea metabolismului.

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Filatelia este pasiunea celor care colecţionează mărci poştale, tocmai din dorinţa de a descoperi trecutul şi de a pătrunde în locuri, spaţii şi momente istorice inaccesibile. Dacă pentru unii această pasiune este un refugiu colecţionistic, pentru alţii devine domeniu de studiu şi cercetări.

    Colecționarea de timbre, pasiunea care ne vorbește despre trecut, istorie

    Prima apariție

    Prima marcă poștală pusă în circulație a fost celebrul Cap de bour la 22 iulie 1858, urmată de Principatele Unite sau Cuza.

    După circulaţia acestei prime serii de timbre, la 1 noiembrie 1858 a fost pusă în circulaţie emisiunea a doua Cap de bour. De această a doua apariţie de marcă poştală se leagă povestea unui exemplar Zimbrulu şi Vulturulu (ziar apărut în secolul al XIX-lea în Moldova), care a ajuns să fie cel mai scump ziar din lume, datorită faptului că i s-au aplicat opt mărci poştale Cap de bour, din a doua emisiune.

    Marca a avut putere de circulaţie numai în Moldova, ultima dată de circulaţie cunoscută fiind 3 mai 1862, la Oficiul poştal din Botoşani. În prezent, în lume, sunt monitorizate 750 de exemplare de Cap de bour din prima emisiune. Dintre acestea, 50 se află în România.

    Perioada de pionierat a filateliei româneşti a fost marcată de personalităţi precum: Dimitrie C. Butculescu, Constantin Moroiu, Al. Cantacuzino, Ioan Oteteleşanu. A fost momentul în care tot mai mulţi filatelişti şi negustori pasionaţi s-au organizat în societăţi şi cluburi filatelice.

    Dorinţa colecţionarilor de timbre de a comunica eficient şi rapid a dus la apariţia, în 1881, a primei reviste de filatelie din România, Timbrophilo (cu un număr limitat de apariţii, de numai trei numere). Până în 1900 au mai apărut şi alte reviste: Timbrofilul, Monitorul Societăţii Filatelice Române, Der Bukarester Philatelist, Curierul Mărcilor Poştale.

    Prima asociație filatelică din țară

    Societatea Română de Timbrologie a apărut, în 1891, ca urmare a iniţiativei deputatul Dimitrie C. Butculescu, ales preşedinte al organizaţiei. Dimitrie Butculescu este primul colecţionar român, care a apărut la doi ani după tipărirea primei emisiuni Cap de bour, organizator al primei expoziţii filatelice în propria casă, în decembrie 1891.

    Într-o şedinţă, organizată la scurt timp după înfiinţarea organizaţiei, s-a hotărât schimbarea numelui acesteia în Societatea Filatelică Română. Cu această ocazie a fost adoptat şi un statut de funcţionare, „în scopul de a oferi timbrofililor din România un centru de întâlnire şi a-şi concentra forţele“.

    În 1894, cu ocazia Expoziţiei Cooperatorilor, din grădina Cişmigiu, a avut loc o manifestare filatelică notabilă, prilej cu care a fost editată o carte poştală, ilustrată în trei nuanţe (roşu, galben şi albastru), creându-se şi prima ştampilă specială (Bucuresci Expoziţie), considerate primele exemplare realizate în ţara noastră.

    Expoziţia s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al prinţului moştenitor Ferdinand şi al principesei Maria. Prezent la deschidere, regele Carol I i-a adresat lui Dimitrie C. Butculescu următorul elogiu: „Românul cel mai popular, apostolul patriotismului“.

    „Bucureşti 58“ este numele unei expoziţii organizate de Departamentul Poştelor şi Telecomunicaţiilor împreună cu Asociaţia Filateliştilor din România.

    1958 a fost şi anul înfiinţării Asociaţiei Filateliştilor din România, care îşi schimbă numele în Federaţia Filatelică Română (FFR), în anul 1990. În 1998 şi în 2004 filatelia românească a organizat evenimente de înaltă ţinută, după care a venit EFIRO 2008, prima Expoziţie Filatelică Mondială desfăşurată în România, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la emiterea primei mărci poştale româneşti, Cap de bour.

    Care este profilul colecționarului

    „Profilul colecţionarului român şi internaţional este acela al unei persoane cu o vârstă înaintată şi cu o bună pregătire intelectuală. Este un hobby frumos, dar foarte greu, care nu poate fi practicat chiar de oricine. Îţi trebuie anumite calităţi ca să faci filatelie.

    În plan internaţional suntem apreciaţi, datorită nivelului ridicat al colecţionarilor noştri s-au câştigat numeroase medalii de aur. Participăm, exclusiv prin forţe proprii, la toate expoziţiile europene şi mondiale care se organizează pe parcursul unui an“, a declarat Leonard Paşcanu, preşedintele FFR.

    În ultimii ani tot mai multe persoane tinere au devenit pasionate de colecționarea de timbre.

    Filatelia este un hobby foarte personal, a cărui popularitate determinată de flexibilitatea sa față de necesitățile colecționarului. Provocare, informație, prietenie și amuzament sunt doar câteva din caracteristicile unuia dintre cele mai fascinante hobby-uri din lume, filatelia.

    Marca poștală este un veritabil ambasador al istoriei, culturii și civilizației umane, deoarece, forma și funcția să îi conferă libertate de mișcare și posibilitatea de a transmite informații în toate colțurile lumii.

    Pe Filatelia.ro găsiți o gamă largă de clasoare filatelie, accesorii filatelice și timbre.

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Ce sunt grăsimile? Care este diferența între grăsimile saturate și cele polisaturate?

    Structura chimică a grăsimilor începe cu un schelet de atomi de carbon legați între ei. Acestui cadru, numit glicerol, i se alătură acizii grași, structura devenind o triglicerida.

    Adnews: Ce sunt grăsimile și care sunt diferențele între acestea

    În grăsime, fiecare atom de carbon se leaga de alt atom de carbon și de obicei și cu atomi de hidrogen sau oxigen. Mulți dintre atomi formează legături cu doi atomi de H2 și cu doi de C. Dacă nu lipsește nici o moleculă de H2 din structura unui acid gras acesta se numește grăsime saturată.

    Grăsimile de origine animală, cum ar fi carnea sau produsele lactate, conțin foarte mulți acizi grași saturați, ca și unele uleiuri, cum ar fi uleiul de nucă de cocos și de palmier.

    Dacă două sau mai multe molecule perechi de atomi de H2 lipsesc din structura unui acid gras, acesta se numește grăsime polinesturată. Uleiurile de pește și majoritatea uleiurilor din plante, cum ar fi uleiul de floarea soarelui conțin acizi grași polinesaturați.

    Oragnismul nostru are capacitatea să sintetizeze acizii grași saturați și nesaturați, dar nu și acizii grași polinesaturați importanți. Aceștia se numesc acizi grași esențiali.

    Este grăsimea un lucru rău?

    Grăsimea nu este un lucru înnăscut rău, este o componență fundamentală a structurii și funcționării corpului, așa cum sunt și proteinele, amidonul și zaharurile.

    Fiecare celulă a corpului conține grăsime într-una din formele sale, dar la început este păstrată sub piele și în jurul organelor și fibrelor nervoase pentru a asigura izolarea și amortizarea șocurilor. Foarte puțină grăsime se află în mușchi. Grăsimea ține pereții celulelor și depune sau transportă vitaminele liposolubilei: A, D,E și K.

    Grăsimea este de asemenea o sursă concentrată de energie. Oferă de două ori mai multă energie decât carbohidrații și proteinele. Un gram de grăsime furnizează 9 calorii în timp ce un gram de carbohidrați sau de proteine furnizează doar 4 calorii. Totuși din cauza că grăsimea se digeră greu, ea poate chiar să ne sece de energie.

    Trebuie să ne amintim și că din cauza că proteinele păstrate în mușchi sunt mai ușor digerabile, în timpul antrenamentelor, organismul va folosi proteinele ca sursă de energie înainte de a trece la grăsimi.

    Majoritatea americanilor consumă mult prea multe grăsimi în alimentația lor. Acest exces este asociat cu o sănătate precară, chiar cu boli cardiovasculare, cancer de sân, obezitate sau diabet. Din cauza că mâncărurile grase conțin puțină apă și ocupa loc relativ puțin, putem mânca mai multe grăsimi fără să ne simțim sătui. Deci este ușor să ne îngrăsăm cu alimentație cu conținut bogat în grăsimi.

    Cum să reducem nivelul grăsimilor din corp?

    Dieta unei persoane care încearcă să acumuleze masă musculară în timp ce încearcă să și slăbească sau să-și mențină greutatea, nu ar trebui să conțină mai mult de 10% din caloriile zilnice care să provină din grăsimi.

    De exemplu, dacă scopul d-voastră este să consumați 3000 de calorii pe zi, limita sugerată de calorii provenită din grăsimi este de 100 (3000 x 0,1). Acest calcul este echivalent cu 33 gr de grăsime.

    Aceste grăsimi ar trebui să fie polinesaturate adică, uleiuri de pește sau vegetale. Suplimentar, pentru a crește activitatetea metabolismului, este important să se intensifice și activitatea fizică. Țesutul muscular arde mai multe calorii decât grăsimi – chiar și când ne odihnim – îngăduindu-ne să ne menținem greutatea și să consumăm mai multe calorii.

    Pentru ați ajuta organismul la ardearea grăsimilor puteți apela și la suplimente nutritive precum Grenade Thermo DetonatorGrenade Thermo Detonator Stim FreeGrenade Killa Ketones sau chiar L-Carnitină.

    Nu uitați în tot acest proces de construire a masei musculare și de proteineaminoacizi sau vitamine și minerale.

    Surse alimentare de grăsimi sănătoase

    Grăsimile sunt necesare organismului, întrucât ajută la absorbția vitaminelor solubile în grăsimi (precum vitaminele A, E si K) și întrețin senzația de satietate. Secretul este concentrarea pe grăsimile sănătoase (mononesaturate și polinesaturate) și eliminarea celor nocive (saturate și trans). Sursele alimentare de mai jos furnizează grăsimi din prima categorie.

    Găsiți grăsimi bune în:

    • pește gras care oferă omega-3, în special somonul, macroul, heringul, sardinele sau tonul;
    • semințe de in măcinate;
    • semințe precum cele de dovleac, susan, floarea-soarelui;
    • fructe de avocado;
    • fructe oleaginoase: fistic, alune de pădure sau nuci;
    • ulei de măsline;
    • ouă;
    • fasolea;
    • alimente fortificate: pâinea, lactate, cereale integrale, ouă, batoane cu cereale;
    • untul din fructe oleaginoase precum untul din nuci și alune.

    Articole din același domeniu:

    Nutritia: Ce rol au vitaminele si mineralele in alimentatie?

    Nutriția: Ce sunt carbohidrații si de ce sunt importanți?

    Nutriția: De ce avem nevoie de proteine?

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Fie ca o găsești măcinată, sub formă de ulei esențial sau baton, scorțișoara stimulează memoria, încetinește căderea părului și ne ajută să scăpăm și de câteva kilograme în plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti ne mentine tineretea si combate stresul.

    Adnews: Totul despre scorțișoară și beneficiile acesteia

    Scorțișoara este de asemenea una dintre aromele preferate în orice sezon și o includem cu drag în ceaiuri, în deserturi și o folosim pentru parfumarea locuinței.

    Scoarța de scorţişoară se găseşte în mai multe soiuri, dar cea care ne interesează este scortisoara de Ceylon. Cunoscută încă din antichitate, scorţişoara de Ceylon uimeste cu proprietăţile sale benefice asupra sanatatii si frumusetii oamenilor. Virtuţile sale sunt lăudate atât în lupta împotriva diabetului cât şi ca ajutor pentru persoanele care ţin regim, sau pur şi simplu în banalele stări gripale.

    Benefiicile aduse de scorțișoară:

    • diminuează tensiunile nervoase și vindecă migrenele;
    • reglează nivelul zahărului / glucozei din sânge (glicemia);
    • îmbunătăţeşte memoria şi sporeşte atenţia;
    • încetineşte procesul de golire a stomacului după fiecare masă;
    • ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite;
    • este perfect pentru tratarea răcelilor, guturaiului şi gripei;
    • protejează şi calmează gâtul iritat.

    Atenție! Femeile însărcinate și persoanele care suferă de hipertensiune trebuie să evite mirosul foarte puternic sau cantitățile foarte mari de scorțișoară.

    Ce trebuie să știi despre scorțișoară

    Are un conţinut bogat de antioxidanţi, cum ar fi polifenolii. Antioxidanţii protejează corpul de acţiunea radicalilor liberi, de stresul oxidativ al acestora.

    Reduce riscul de boli de inimă. Scorţişoara a fost corelată cu un risc redus de boli de inimă, cea mai frecventă cauză de deces prematur la nivel mondial. Ea reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului LDL si al trigliceridelor, in timp ce colesterolul HDL (considerat „bun”) ramane stabil.

    Are proprietăţi antiinflamatoare. Inflamaţia in corp este incredibil de importantă, însă ea devine o problemă când este cronică (pe termen lung) şi este îndreptată împotriva propriilor ţesuturi din corp.

    Poate sa imbunatateasca sensibilitatea la insulină. Vestea bună este că scorţişoara poate reduce dramatic rezistenţa la insulină, ajutând acest hormon extrem de important să îşi facă datoria. Ajutând astfel insulina să îşi îndeplinească funcţia, scorţişoara poate reduce cantitatea de glucoză din sânge.

    Are un puternic efect anti-diabet. Scorţişoara este renumită pentru efectele sale benefice în ceea ce priveşte scăderea glicemiei şi are câteva mecanisme care o ajută să facă acest lucru.

    Un compus din scorţişoară poate să acţioneze asupra celulelor, mimând efectele insulinei. Acest lucru îmbunătăţeşte foarte mult efectele glucozei asupra celulelor, deşi acţionează mai lent decât insulina în sine. Doza eficientă de scorţişoară care are efecte anti-diabet, conform studiilor, este cuprinsă între 1 şi 6 grame pe zi.

    Ajută în lupta contra infecţiilor bacteriene şi infecţiilor fungice. Compusul activ principal din scorţişoară (aldehidă cinamică) poate să ajute la lupta contra multor tipuri de infecţii.

    S-a dovedit că uleiul de scorţişoară tratează eficient infecţiile tractului respirator cauzate de fungi. De asemenea, el poate să inhibe dezvoltarea anumitor bacterii, inclusiv Listeria si Salmonella.

    Scorţişoara ajuta la scaderea in greutate.

    S-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce. Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Puteţi adăuga şi o picătură de ulei de scorţişoară şi o picătură de ulei de portocală sau mandarină. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Ciocolata Leonidas.store.ro

    Trebuie să știți pentru început că și ciocolata neagră și ciocolata albă conțin unt de cacao și sunt consumate ca desert sau utilizate în produse de cofetărie.

    Ciocolata este derivată din fasolea plantei de cacao care este descompusă în lichior de ciocolată, untul de cacao (componenta grăsime) și pudra de cacao (partea fără grăsimi din boabele de cacao măcinate într-o pulbere).

    Ciocolata neagră este produsă prin adăugarea de unt de cacao la zahăr și praful de cacao. Spre deosebire de ciocolata cu lapte, ciocolata neagră nu conține lapte.

    Ciocolata albă conține numai unt de cacao, zahăr și substanțe solide din lapte, fără lichior de ciocolată sau praf de cacao. Deci din punct de vedere tehnic, ciocolata albă nu este deloc ciocolată.

    Iată care sunt diferențele între ciocolata neagră și ciocolata albă

    COMPARAȚIE CIOCOLATA ALBĂ CIOCOLATA NEAGRĂ
    Ingrediente Aceasta conține zahăr, unt de cacao și lapte solid (adică lapte praf), dar nu are în compoziție praf de cacao. Are în compoziție pulbere de cacao, unt de cacao și zahăr dar fără adaos de lapte.
    Gust Ciocolata albă nu are gust ciocolată, deoarece nu are cacao, dar este mai dulce, mai bogată, mai cremoasă și untoasă. Ciocolata neagră are un gust mai asemănător de ciocolată și un gust amărui datorită conținutului de pulbere de cacao.
    Textura Are o textură ușoară și untoasă. Are o textură uscată și calcaroasă din cauza lipsei de solide din lapte.
    Beneficii pentru sănătate Nu oferă aceleași beneficii pentru sănătate ca ciocolata neagră și are mai mult zahăr și grăsime Conținutul ridicat de cacao a fost asociat cu beneficii pozitive pentru sănătate, în special sănătatea cardiovasculară, datorită antioxidanților flavonolici.

     

    Ciocolata neagră trebuie să conțină cel puțin 35% cacao în substanța solidă și cel puțin 18% unt de cacao pentru a putea fi numită astfel. Cu toate acestea, conținutul de cacao poate fi, și de multe ori este, mult mai mare decat atât, si poate ajunge până la 70% și chiar 85%.

    Ciocolata de înaltă calitate are un gust amărui și foarte aromată. Ciocolata neagră este sănătoasă, fiind o foarte bună sursă de antioxidanți cum am mai menționat.

    Însă ciocolata albă conține grăsimea din lapte, lapte praf sau lapte condensat, care dau un gust dulce și o textură mai fină.

    Ciocolata albă nu este ciocolată din punct de vedere tehnic, deoarece nu conține cacao, ci doar unt de cacao, zahar și lapte. Ciocolata albă trebuie să conțină substanțe solide din cacao, respectiv unt de cacao, în proporție de cel putin 14%, iar lapte și grăsimi din lapte cel putin 3,5%.

    Ciocolata Leonidas

    Despre valorile calorice pe care le are ciocolata trebuie spus că diferențele între cele trei tipuri sunt mici. Cele mai multe calorii le conține ciocolata cu lapte, 565 calorii. Urmează ciocolata albă, care are 540 calorii și ciocolata neagră cu 65% cacao, care are 535 calorii.

    Cea mai „slabă” este ciocolată cu 86% cacao care conține 520 calorii. Diferențele sunt date de concentrația de cacao și de cantitatea de zahăr. Contribuie la stabilirea numărului de calorii și grăsimile din cacao, lapte și alte ingrediente adăugate. Dar un pătrățel de ciocolată are doar 50-60 de calorii.

    Unii producători de ciocolată adaugă, de asemenea, grăsimi precum untul sau uleiurile vegetale – ar trebui să evitaţi ciocolata care conţine ulei de palmier. Adeseori, sunt adăugate şi substanţe artificiale, pentru sporirea aromelor şi culorilor.

    Aproximativ 10-20g de ciocolată neagră (70% sau, de preferat, 80% substanţă solidă din cacao) pe zi, combinate cu fructe şi nuci, ar fi o alegere foarte bună pentru o gustare sau un desert.

    Pe leonidas.store.ro găsiți drajeuribatoanetablete și mici delicii din ciocolatată neagrăciocolata cu lapte și albă pentru toate gusturile. Fă-ți un cadou cu gust sau cumpără pentru cineva drag ție.

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Este bine știut faptul că ciocolata neagră sau cu lapte este unul dintre cele mai îndrăgite alimente din lume atât de copii cât și de adulți. Astfel, ne-am gândit să trecem în revistă o serie de lucruri mai puțin cunoscute despre ciocolată, pe care probabil nu le știai și care, credem noi, și se vor părea extrem de interesante. Iată despre ce este vorba:

    Iată 11 lucruri pe care nu le știai despre ciocolată

    Cacaoa are un conținut mare de fier

    Fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, a unor enzime, precum și a mioglobinei. Acesta mai are și rolul de a vindeca și preveni anemiile, asigură nutriția mucoaselor, secreția gastrică, respirația celulară, ajută la procesul de creștere, mărește rezistența la îmbolnăviri, mai ales la infecții, transportă diferite substanțe chimice implicate în metabolismul energetic, are acțiune antioxidantă, ajută la creșterea armonioasă, asigură funcția reproductivă.

    Cacaoa este bogată în magneziu

    Magneziul actionează ca factor de creștere, tonic general, regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv și tranchilizant, are rol alături de calciu și fosfor în controlul excitabilității musculare și înlesnește metabolismul vitaminei C și al calciului.

    Cacaoa este mai eficientă în prevenirea cariilor decât fluorul

    Părți din boabele de cacao neutralizează bacteriile din gură și cariile dentare. Cacaoa are un efect anti-bacterial și poate fi folosită cu succes împotriva plăcii și a altor agenti dăunatori.

    Cacaoa reprezintă cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume

    Printre antioxidanții continuți în cantitate mare în cacao se numără polifenoli, catechine și epicatechine. În boabele de cacao există mai mulți antioxidanți decât în vinul roșu, afine, acai, rodii și goji, luate împreună.

    Ciocolata a fost consumată pentru prima dată sub formă de băutură

    Cacao a fost preparată sub formă de băutură atât în cultura mexicană, cât și în cea aztecă, deși rezultatul nu era deloc asemănător cu ciocolata caldă pe care o cunoaștem în zilele noastre – era o băutură cu gust amărui, care se consuma cu ocazia anumitor ceremonii, ca de exemplu cele de căsătorie. Aztecii au apreciat atât de mult boabele de cacao, încât erau adesea folosite ca monedă de schimb.

    Ciocolata are efect energizant

    Acizii grași, cum ar fi acidul stearic și acidul palmitic (atât saturați), cât și acidul oleic (nesaturat) ajută la creșterea nivelului de energie, fără riscul de a acumula colesterol, în ceea ce privește cacaoa pură. Atunci când cacaoa este utilizată pentru ciocolată, cantitatea de colesterol pe care o conține depinde de tipul de lapte și alte produse lactate utilizate ca ingrediente.

    Ciocolata solidă a fost inventată în Marea Britanie

    Magazinul britanic Fry and Sons a inventat ceea ce ei au numit „ciocolată comestibilă” în 1847, prin combinarea untului de cacao cu zahăr și lichior de ciocolată. Astfel ciocolata dulce putea fi consumată și în formă solidă. Tot în Marea Britanie a fost produsă și prima tabletă de ciocolată, de către compania Cadbury, în 1842.

    Ciocolata cu lapte a fost creată în Elveția

    Nu degeaba elvețienii sunt cunoscuți și în zilele noastre pentru sortimentele lor de ciocolată. Elvețianul Daniel Peter a creat ciocolata cu lapte în 1875 – după opt ani petrecuți pentru a-și perfecționa rețeta. Laptele condensat a devenit ingredientul cheie.

    Ciocolata crește imunitatea

    Cele două tipuri de flavonoide prezente în ciocolată sunt în principal catechinele și epicatechinele. Ciocolata amăruie are un nivel ridicat de catechine, care stimuleaza sistemul imunitar al organismului uman și astfel contribuie la prevenirea apariției numeroaselor afecțiuni cronice.

    Ciocolata poate fi considerată un aliment nutritiv

    Atunci când consumi ciocolată de calitate, care conține un procent ridicat de cacao, aceasta poate considerată un aliment nutritiv, cu condiția să fie consumată cu moderație. O tabletă de 100 grame ciocolată neagra, cu un procent de 70-85% cacao, conține 11 grame fibre, fiermagneziu, cupru, mangan, potasiu, fosfor, zinc și seleniu. Bineînțeles, având în vedere că o tabletă întreagă de ciocolată amăruie conține aproximativ 600 de calorii, precum și o cantitate moderată de zahăr, este de la sine înțeles de ce este nevoie de multă moderație.

    Există mai multe tipuri de ciocolată

    Cea mai comună este ciocolata cu lapte, însă nu este indicată pentru siluetă, deoarece conține adesea mult zahăr și lapte. Ciocolata amăruie, sau ciocolata neagră, după cum mai este numită, este o ciocolată cu un conținut ridicat de cacao, în general de peste 70%.

    Ciocolata albă nu este ciocolată în adevăratul sens al cuvântului, deoarece nu conține boabe de cacao. În schimb, poate conține unt de cacao. Așadar, cea mai bună alegere pentru un mic răsfăț dulce o reprezintă ciocolata amăruie, însă fără alte creme, nuci sau fructe.

    Sursa: Hardbody

    Alte articole de pe ADNEWS

    Copiii care se joacă cu piese LEGO dezvoltă abilități practice

    Ghid cumpărător: Cum să alegi un set LEGO frumos pentru copilul tău

    Câte calorii trebuie să consumi zilnic pentru a arde grăsimi?

    Care este rolul și importanța contabilității pentru afacerea ta?

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Cu siguranță proteinele de proveniență animală sunt complete, pe când o sursă de proteine vegetale este adesea incompletă dar organismul uman nu are nevoie de toți cei 9 aminoacizi în fiecare porție de mâncare. Avem nevoie de acești aminoacizi în fiecare zi, nu la fiecare masă. Cei nouă aminoacizi pot fi derivați dintr-o singură sursă de hrană, sau o combinație de alimente, care formează împreună o proteină completă.

    Top 15 de surse bogate în proteine vegetale

    Cu un număr din ce în ce mai mare de vegetarieni și vegani, calitatea proteinelor vegetale (vs. celor din surse animale) devine un subiect important.

    Și cei care sunt vegetarieni au nevoie de o sursă de proteine pentru creșterea masei musculare.

    Iată cele 20 de surse bogate în proteine vegetale.

    1. Semințe de cânepă

    Semințele de cânepă conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali, și sunt, de asemenea, bogate în fibre. Acestea oferă un raport optim de omega-3 și omega-6 acizi grași și sunt, de asemenea, bogate în minerale și antioxidanți. Aceste semințe sunt legate de reducerea inflamației la nivel de sistem și de echilibrul hormonal, printre multe alte beneficii.

    100g de semințe de cânepă conțin 30g de proteine.

    2. Semințe de chia

    Semințele de chia sunt o sursă completă de proteine vegetale într-o formă ușor de digerat, și sunt, de asemenea, abundente în fibre și acizi grași omega3. Ele sunt, de asemenea, bogate în minerale, inclusiv calciu, mangan, fosfor, fier și zinc. Semințele Chia conțin, de asemenea, triptofan, care vă poate ajuta să obtineți un somn mai bun.

    3. Quinoa

    Quinoa, considerată a fi o pseudocereală, este și ea o sursă excelentă de proteine vegetale. De asemenea, este bogată în fibre, cupru, acid folic, magneziu, mangan, fosfor și zinc, precum și o serie de antioxidanți. Quinoa conține și saponine, cărora le sunt atribuite proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii.

    100g de quinoa gătită conțin 4,5g de proteine.

    4. Hummus de năut și tahini

    Humusul de casă, care este în mod tradițional făcut din năut (de asemenea, cunoscut sub numele de fasole Garbanzo), ulei de măsline și usturoi, formează o proteină completă atunci când este cuplat cu nuci sau semințe. Năutul este bogat în fibre, minerale și molibden. Data viitoare când prepari hummus, adaugă câteva semințe de floarea soarelui sau de susan (sau tahini- ulei de susan) în rețeta ta și te vei bucura de o proteină completă, si o inimă sănătoasă.

    00g de hummus cu tahini conține 8g de proteine.

    5. Orezul brun și fasolea

    Combinația dintre o varietate de cereale integrale cu leguminoase formează o proteină completă. Din acest motiv, un castron de orez brun și de fasole este o opțiune foarte bună pentru un complex mare de proteineOrezul brun este o bună alegere, întrucât nu conține gluten. Fasolea oferă o varietate de substanțe nutritive, inclusiv vitamina B1, o varietate de minerale, și molibden, un mineral extrem de util organismului.

    100g de orez brun fiert conțin 2,6g de proteine

    100g de fasole fiartă conțin 9g de proteine

    6. Linte cu orez

    Lintea este considerată o sursă foarte bună de proteine vegetale, carbohidrați complecși și fibre. Este o excelentă sursă de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul și magneziul, dar si de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9). Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentație sunt lintea verde și cea roşie, care îşi păstrează cel mai bine forma şi proprietăţile în urma fierberii.

    100g de linte fiarta contin 9g de proteine.

    100g de orez brun fiert contin 2,6g de proteine

    7. Spirulina cu nuci

    Spirulina oferă aproape toți aminoacizii esențiali în sine. Aceasta conține, de asemenea, o gamă largă de minerale, împreună cu mai multe vitamine B și un număr de compuși antioxidanți. Oferă organismului clorofila, care este foarte benefică pentru sistemul circulator, împreună cu sistemul digestiv și ficat. Atunci când este cuplată cu nuci, care sunt, de asemenea, bogate în minerale, veți obține o proteină completă.

    100g de spirulină conțin 58g de proteine

    100g de nuci conțin 15g de proteine vegetale

    8. Drojdia de bere inactivă

    Drojdia de bere inactivă este adesea folosită în bucătăria vegetariană, mai ales pentru ca are un gust asemănător cascavalului. Mai este numita și ”proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursă bogată de proteine complete, având peste 55% proteină de calitatate. Cu un conținut de 18 aminoacizi, fulgii de drojdie intră în categoria proteinelor complexe și pe lângă acestea, conțin și 15 minerale. Unul dintre beneficiile fulgilor de drojdie ar fi conținutul mare de vitamine B (după unele păreri, drojdia de bere inactivă conține și vitamina B12) care ajută la menținerea unui nivel echilibrat de stres, prevenția cancerului de pancreas, asigurând și o piele sănătoasă. Alte elemente aflate din belșug în fulgii de drojdie sunt: magneziul, chromium, cuprul, vanadiumul, molybdenumul și litiumul.

    100g de fulgi de drojdie de bere inactivă conțin 44g de proteine

    9. Semințe de floarea-soarelui, susan, in, dovleac

    Aceste semințe sunt bogate atât în proteine, cât și în vitaminele E, B1, B6, acid folic, minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, dar și typtofan și fitosteroli.

    100g de semințe de floarea-soarelui, crude, conțin 21g de proteine vegetale

    100g de semințe de susan conțin 20g de proteine

    100g de semințe de in conțin 18g de proteine

    100g de semințe de dovleac, crude, conțin 24g de proteine

    10. Nuci, alune, caju, fistic, alune de pădure

    S-a demonstrat că nucile și alunele conțin din abundență atât proteine vegetale, cât și grăsimi sănătoase (chiar și Omega-3), fiind, de altfel, și o sursă bogată de vitamine și minerale. Nucile românești sunt și sursă de polifenoli (antioxidanți) alimentari.

    100g de nuci românești, crude, conțin 21g de proteine

    100g de migdale crude conțin 22g de proteine

    100g de caju crud conțin 18g de proteine

    100g de alune de pădure crude conțin 25g de proteine

    100g de fistic crud conțin 25g de proteine

    11. Soia

    Produsele alimentare derivate din soia, cum ar fi tofu, edamame și tempeh, oferă proteine complete, grăsimi sănătoase și fibre. Fitosterolii, lecitina, acizii grași Omega-3 și alte substanțe din compoziția semințelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar. Soia are efecte benefice și în ceea ce privește funcționarea tractului digestiv, ușurând procesele digestive și de asimilare. Consumarea produselor pe baza de soia duce și la un mai bun reglaj în ceea ce privește ciclurile menstruale. Este contraindicată în dietele celor ce suferă de hipotiroidie, a femeilor însărcinate și copiilor în vârstă de sub 3 ani. Trebuie alese, de preferință, produse derivate din soia din cultura organică, obținute prin fermentare.

    100g tofu bio conțin 14g de proteine vegetale

    12. Hrișca

    Hrișca este bogată în vitaminele E, B1 si B2, dar și în proteine complete, carbohidrați, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu și fier. Deși nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrișca este net superioara grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi și îl fortifică mai ales în sezonul rece și la începutul primăverii.

    100g de hrișcă boabe conțin 13g de proteine vegetale

    13. Amarant

    Un motiv pentru care ar trebui să introduci amarantul în dieta ta este conținutul său nutritiv remarcabil. Este mai bogat în minerale, precum calciu, fier, fosfor și carotenoide decât majoritatea legumelor. Este, de altfel, o sursă de proteine complete.

    100g de amarant conțin 15g de proteine vegetale

    14. Mazăre verde și uscată

    Mazărea este bogată în proteine, minerale, vitamine și fibre esențiale pentru organism. Este o sursă esențială de vitamina K, care activează calciul din organism care este mai rapid asimilat de oase. Mazărea este și o sursă importantă de acid folic și vitamina B6, substanțe importante pentru combaterea osteoporozei și arterosclerozei. Mazărea conține și numeroase vitamine din complexul B: tiamina (B1), riboflavina (B2) și niacina (B3). Aceste vitamine ajută la reglarea nivelului de lipide, carbohidrați și proteine din organism. Pentru a obține un profil complet de aminoacizi esențiali, se recomandă a fi consumată cu orez brun integral.

    100g de mazăre uscată conțin 24g de proteine

    100g de mazăre verde conțin 3g de proteine

    15. Fulgii integrali de ovăz

    Ovăzul este o sursă bună de elemente nutritive precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan și magneziu. De asemenea, ovăzul este o sursă bună de antioxidanțifibre și de proteine. Una dintre componentele găsite în fulgii de ovăz – beta-glucanul – este o fibră solubilă despre care se consideră că are efecte benefice asupra nivelului de colesterol din sânge. Ovăzul este și o sursă importantă de vitamina B1, esențială pentru producerea de energie.

    100g de fulgi integrali de ovăz conțin 13g de proteine

    Pe lângă proteinele vegetale obținute din surse naturale puteți apela si la suplimente nutritive bogate în proteine vegetale.

    Sursa: Adnews

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Studiile efectuate au confirmat faptul că prevenirea este o armă eficientă în calea îmbolnăvirilor. Pentru oricare dintre noi, a face controale medicale periodice înseamnă , pe lângă o notă bună la capitolul civilizație, o șansă în plus pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

    Mic îndrumar: Teste pentru sănătate de fier

    Acest articol se dorește a fi un mic îndrumar pentru toți cei ce doresc să înceapă o activitate sportivă, de orice natură, și care sunt obligați (părerea mea, care concordă cu a tuturor specialiștilor) să-și verifice starea generală a funcționării organismului.

    1- Determinarea indicelui masei corporale

    Indicele masei corporale este egală cu greutatea în kilograme împărțită la pătratul înălțimii (în metri). De exemplu: o persoană cu înălțimea de 1,80 m și greutatea de 90 kg are indicele 28. Cum se interpretează rezultatul:
    – mai puțin de 20 – deficit ponderal.
    – de la 20 la 25 – normal.
    – mai mare de 25 dar mai mic de 30 – supragreutate.
    – mai mare de 30 – obezitate.
    – mai mare de 40 – obezitate grav.

    2 – Determinarea adipozității

    Adipozitatea reprezintă procentul de grăsime din corp, și constituie un pericol atunci când valorile sunt mai mari decât cele optime.

    Procentul de grăsime care ne caracterizează poate fi aflat prin mai multe metode, cea mai folosită fiind metoda măsurării pliurilor de grăsime subcutanată. Ea are avantajul ca nu necesită decât un caliper ( un fel de șubler) și dă rezultate destul de exacte.

    Măsurătorile se fac la jumătatea feței posterioare a bratului, sub vârful omoplatului, pe marginea pectoralului (la bărbați), lateral de ombilic, deasupra crestei iliace, la jumătatea feței anterioare a coapsei și pe fața laterală a gambei, în treimea sa superioara. De obicei aceste măsurători se fac în cabinete de specialitate, dotate cu un astfel de caliper.

    3 – Determinarea indicilor cardiovasculari

    Frecvența cardiacă – luată dimineața, în repaus.
    Valori normale: 60-80 bătăi pe minut.

    Sub 60 bătăi pe minut = bradicardie, constituie semn de antrenare, dacă persoana practică exercițiu fizic regulat.
    Peste 80 bătăi pe minut = tahicardie, semn că din diferite motive, ce trebuie neaparat investigate, inima lucrează neeconomic.

    Tensiunea arterială, luată dimineața în repaos.
    După cum se știe, tensiunea este dată de doua valori, cea maximă și cea minimă.
    Valori normale pentru maximă: între 10 și 14,5.
    Sub 10 reprezintă hipotensiune arterială iar peste 14,5 reprezintă hipertensiune.
    Valori normale pentru minimă: cel mult 8,5.
    Peste această valoare se consideră hipertensiune.

    4 – Cum citim analizele de sânge

    De obicei, când ne facem analizele, mergem să le citească doctorul, pentru ca nu prea știm ce reprezintă lista aceea de cifre și denumiri pe care o primim de la laborator.

    Evident că doar doctorul ne poate spune rezultatul final, dar hai să înțelegem cât de cât aceste analize și să ne dăm seama de starea noastră de sănătate.

    Hemoglobina: valoarea normală este de 12-14 g la 100 ml de sânge.
    Sub aceste valori= anemie.

    Glicemia (concentrația glucozei în sânge).
    Valori normale: 60-120 mg la 100 ml de sânge.
    Sub 60= hipoglicemie (întâlnită de obicei la infometați).
    Peste 120= hiperglicemie, semn de diabet.

    Lipide totale: valori normale cuprinse între 500-800 mg la 100 ml de sânge.

    Colesterol. Se vorbește de trei tipuri de valori ale colesterolului:
    – colesterolul total (CT),
    – colesterolul cu densitate crescută (CDC)
    – și colesterolul cu densitate scăzută (CDS).
    CDC este așa numitul colesterol „bun” (de aceea este bine când valorile lui cresc), iar CDS este colesterolul „rău”, nefavorabil. Raportul CT/CDC nu trebuie să fie mai mare de 5.

    5 – Alte analize și valori care pot fi indicii pentru starea de sănătate:

    – număr de leucocite: normal 6000 – 8000 / mm3 de sânge. – calcemie: valori normale 9-11 mg/ 100.

    Articole care v-ar putea interesa:

    Șase beneficii esențiale ale utilizării leucinei

    Fetele pot slăbi eficient cu ajutorul exercițiilor la sală

    Iată 6 mituri frecvente despre fitnessul feminin

    Ce efecte au aminoacizii BCAA asupra organismului

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Instalaţiile cu panouri solare (care sunt diferite de panourile fotovoltaice, producătoare de energie electrică) pot asigura un aport de până la 35 – 40% din căldura necesară unei locuinţe pe perioada sezonului rece.

    CE sunt panourile solare si ce beneficii aduc acestea?

    Piaţa panourilor solare din România este în creştere, arată producătorii din domeniu precum Timely.ro. Aceste sisteme cu panouri solare pot asigura atât prepararea apei calde, cât şi un aport de energie în procesul de încălzire a unei locuinţe pe perioada sezonului rece.

    Ce sunt panourile solare?

    Panourile solare sunt grupuri de celule solare care funcționează împreună, cu scopul de a converti energia solară în energie termică (panourile solare) sau în energie electrică(panourile fotovoltaice).

    Dincolo de rigiditatea detaliilor utilizate în descrierea panourilor solare și a performanțelor ce le însoțesc, trebuie reținut faptul că utilizarea acestora la scară largă înseamnă o contribuție majoră la purificarea mediul înconjurător.

    Un beneficiu adus de panourile solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător: nu emană gaze și nu poluează aerul.

    Așadar un panourile solare convertesc energia solară (căldura) în energie termică, transferabilă prin intermediul instalației speciale, în sistemul de încălzire al casei. Practic, rolul acestora este de a prelua căldura soarelui, multiplicând-o și conducând-o în boiler, unde încălzește apa menajeră, sistemul de încălzire al casei sau chiar apa din piscină.

    Cum funcționeaza un panou solar?

    Sistemele de panouri solare folosesc căldura de la soare pentru a încălzi apa menajeră. Apa caldă se obține prin încălzirea agentului termic (apă, antigel) din interiorul instalației cu ajutorul radiației solare.

    Întrucât întreg spectrul radiației solare este utilizat pentru producerea de energie termică, randamentul panourilor solare termice este ridicat, fiind de peste 70% raportat la energia razelor solare incidente.

    Sistemele de încălzire a apei folosesc panourile solare, numite colectoare, care se instalează de cele mai multe ori pe acoperișul casei.

    Acestea colectează căldura de la soare pe care o folosesc pentru a încălzi înmagazinată în cilindrul de apă.

    Un boiler clasic poate fi folosit alături de sistemul de panouri solare pentru a încălzi apa la temperaturi mai ridicate.

    În interior, panourile solare au tuburi din cupru, umplute cu agent termic, care circulă, transferând energia termică de la soare către apa menajeră a casei. Ele sunt confecționate dintr-un material extrem de puternic, denumit borosilicat. În interiorul lor, tuburile conțin reflectoare care captează și concentrează lumina solară.

    Diferențele de funcționare nu sunt semnificative, în schimb se deosebesc prin materialele din care sunt confecționate, în funcție de colectorul de care dispun și în funcție de sistemul de circulare al apei.

    Pentru a afla cate tipuri de panouri solare sunt citiți aticolul următor:

    Cate tipuri de panouri solare exista

    Funcționează și iarna panourile solare?

    Sistemele cu panouri solare funcţionează, însă, şi iarna. La parametri mai reduşi decât în perioada sezonului cald, având în vedere unghiul mai redus sub care razele solare ating suprafaţa pământului, dar şi faptul că zilele sunt mai scurte.

    Media insolaţiei în lunile noiembrie – martie este de 1,74 de KWh/mp/zi, din care, utilizând un colector Panosol pot fi captaţi 1,65 KWh/mp/zi. Media de temperatură în lunile noiembrie – martie este de 2,34 de grade Celsius, ceea ce determină o cantitate necesară încălzirii spaţiului de locuit la 22 de grade Celsius de 9 Wh/mp sau 216 Wh/mp/zi. Un metru pătrat de panou solar poate încălzi 7,5 metri cubi de incintă, echivalentul a trei metri pătraţi dintr-o locuinţă.

    Beneficiile utilizării de sisteme de panouri solare

    Panourile solare pot asigura până la 70 – 80% din necesarul anual de apă caldă menajeră a unei locuințe, reprezentând o economie consistentă pentru fiecare familie.

    Funcționând tot anul, panourile solare vidate pot gestiona întregul volum de ACM pe durata sezonului cald, randamentul scăzând iarna.

    De asemenea încălzirea locuinței poate fi mai ieftină utilizând panouri solare pentru preîncalzirea apei din circuit.

    Pe Timely puteți găsi produse pentru instalații termicesisteme gazsisteme apasanitare sau electrice.

    Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteti gasi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apamufe rapide si mansoane reparatiiobiecte sanitare, baterii sau electrice.

     

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Ei bine, știm că sunt femei care detestă pijamalele, poate pentru că nu se simt confortabil în ele, nu găsesc pijamale în care să se simtă cu adevărat relaxate și confortabile în ele sau efectiv au fost forțate de către părinți toată copilăria să poarte pijamale.

    E mai bine cu pijamale sau fără? Ce tip de pijama preferi?

    Însă iubitoarele de pijamale se împart în trei mari categorii. Indiferent de preferințele pe care le ai, am  făcut o selecție în care sigur te vei regăsi și tu.

    Pijamale cu pantaloni lungi

    Dacă multe dintre pijamalele tale au pantaloni lungi atunci aici este categoria ta . Fie că porți pijamale cu pantaloni groși sau subțiri, fie că sunt din bumbac, pijamale din mătase, din satin, largi sau mulați acestea sunt preferatele tale.

    Sunt multe dintre iubitoare de pijamale din această categorie care poartă pantaloni lungi în casă dar nu dorm neapărat cu ei. Și astfel intră și în altă categorie.

    Tot în această categorie există marile amatoare de pijamale cu nasturi cum sunt de exemplu pijamalele de damă de la Misstero Ocean Blue Lace sau pijamale din mătase Sierra Silk Swarovski. Însă sunt multe care aleg modele de pijamale mai simple.

    Aproape în unanimitate am ajuns la concluzia că cel mai important factor la alegerea unei pijamale este materialul și modelul. Trebuie să fie plăcut la atingere, moale, confortabil sau mătăsos precum pijamale din mătase.

    O nouă surpriză la categoria “pantaloni lungi” a fost modelul bluzei de pijama care chiar nu contează. Fetelor le plac toate modelele de top. Se pare că atâta timp cât pantalonii sunt lungi, în partea de sus pot purta de la maiou la tricou sau cămașă. Aici aleg în funcție de sezon, de cât de cald e în casă sau de cât de friguroase sunt.

    Pijamale cu pantaloni scurți

    Că e iarnă sau vară tot pantaloni scurți au la pijamale. Singura diferențiere pe sezoane se face la partea de sus. Pentru vară aleg pijamale cu top cu bretele subțiri sau tricou, iar pentru iarnă aleg bluze cu mânecă lungă sau bluze tip cămașă. Diferența față de categoria anterioară este că aici nu renunță niciuna la pantaloni atunci când se bagă în pat.

    Pijamale tip cămasă fără pantaloni

    Sunt o parte din iubitoarele de cămăși de noapte, de la foarte sexy la foarte simple cu bretele, cu mâneci lungi sau tip cămasă din mătase lungă.

    A doua subcategorie este cea care se intersectează cu iubitoarele de pantaloni lungi. Ele preferă să doarmă fără pantaloni, dar îi poartă prin casă cu plăcere. Tot aici le-am încadrat și pe cele care urăsc pijamalele. Ei bine, da! Ele există. Și nu își cumpără niciodată pijamale, ci doar niște tricouri de dormit. Cu mesaje, cu desene, imprimeuri sau simple, important e să fie confortabile.

    Sursa: Adnews

    Articole din acelasi domeniu:

    Fii la modă și în pijamale nu doar cu ținutele de stradă

    Istoria matasii naturale si cum se obtine aceasta

    Simte-te eleganta si relaxata in pijamale confortabile la tine acasa

    E pacat sa dormi la voia intamplarii, alege o pijama perfecta

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Cu siguranță un bărbat poate arăta bine în pijamale dacă acestea sunt create cu bun gust, dintr-un material de calitate precum mătasea sau bumbacul.

    Si barbatii poarta pijamale sau dorm in orice?

    Știm că atunci când eram copii am purtat pijamale, dar oare bărbații continuă să poarte pijamale?

    Răspunsul este da, și pot fi surprins să afle că probabil poartă deja pijamale fără să le denumească astfel. Bărbații sunt privilegiați la acest capitol pentru că pot purta aproape orice atunci când dorm. De exemplu un bărbat poate burta un tricou din bumbac și boxeri sau o bluză confortabilă cu pantaloni lungi din bumbac sau elasten.

    O parte dintre bărbați optează pentru un set de pijamale moderne care sunt compuse de obicei dintr-o haină cu mânecă lungă și pantaloni lungi dintr-un material ușor precum in, vâscoză, bumbac sau mătase.

    Misstero a lansat o colecție vestimentară de pijamale pentru bărbații care își doresc să poarte pijamale clasice de calitate pentru un plus de confort și stil. Astfel, poți rămâne în pijamale atunci când petreci timpul în casă şi doar mai adaugi un halat Misstero dacă este o zi mai rece. Partea bună este că le poţi lua cu tine şi atunci când călătoreşti, fără să-ţi schimbi prea mult obiceiurile.

    Poți opta pentru varianta loungwear adică pentru pijamale compuse din pantalon, bluză sau haină și halat sau pijamalele clasice compuse din pantalon si bluza.

    Prima varianta de pijamale le poți purta prin casă, poți să îți întâmpini musafiri în acest tip de outfit și să fi o gazdă apreciată.

    Îmbracă una din cele mai confortabile pijamale pentru bărbați din colecție, pentru un look cool și elegant de casă sau pentru un somn liniștitor.

    Și dacă îți dorești să te asortezi cu persoana dragă poți opta pentru set de pijamale femei cu pijamale barbati.

    Sursa: Adnews

    Articole din acelasi domeniu:

    Fii la modă și în pijamale nu doar cu ținutele de stradă

    Istoria matasii naturale si cum se obtine aceasta

    Simte-te eleganta si relaxata in pijamale confortabile la tine acasa

    E pacat sa dormi la voia intamplarii, alege o pijama perfecta

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment
  • Femeile adora bijuteriile spectaculoase, tinutele in tendinte si senzatia pe care le-o ofera acestea atunci cand ies in oras si toata lumea le priveste cu admiratie. Sa arati bine intreaga zi a devenit o prioritate pentru reprezentantele sexului frumos chiar si atunci cand stau in casa. Si cu aceasta ocazie am pregatit cateva propuneri de pijamale confortabile sau camasi din matase.

    In aceasta perioada cand inca ninge si iti doresti o evadare, insa nu stii ce sa cumperi, orienteaza-te catre ceva util, respectiv catre pijamale elegante si confortabile.

    Daca pentru tinutele de zi cu zi femeile mai trec peste confort si prefera aparentele, in confortul propriei case pot pastra aparentele, insa nu pot trece peste comoditate.

    Cu siguranta pijamalele sunt o investitie pe termen lung si de aceea este bine sa faci cumparaturi investind in produse cu materiale de calitate din matase, satin sau bumbac. 

    Pijamale Dama Ocean Blue Lace

    Pijamale sexy

    Pijamale sexy pentru femeia moderna poti gasi in multe magazine deoarece sunt cele mai ravnite achizitii cand vine vorba despre intimitatea din boudoir. In aceasta categorie intra pijamalele din matase naturala, modele de inspiratie masculina cum ar fi seturi cu pantaloni sau o camasa mai lunga, seturi cu dantela si pantaloni scurti.

    Cand vorbim despre pijamale confortabile, desi si acestea respecta anumite tendinte, cele clasice nu dau niciodata gresi si toate culorile sunt valabile. Multe persoane prefera nuantele clasice, altele opteaza pentru pijamale colorate cu imprimeuri vii. Carourile sunt in voga, apoi, din urma vin bulinele si imprimeurile ludice (animale sau propozitii haioase).

    Pijamale Dama Hollywood Silk Swarovski

    Pijamale din matase naturala

    Cu pijamalele din matase naturala veti fi intotdeauna in tendinte. Matasea, un material elegant si usor de purtat, este moale si rezistenta, are un luciu minunat si este izolatoare atat impotriva frigului cat si a caldurii.

    Articole din acelasi domeniu:

    E pacat sa dormi la voia intamplarii, alege o pijama perfecta

    Lucruri pe care nu le stiai despre pijamale

    Simte-te eleganta si relaxata in pijamale confortabile la tine acasa

    Și bărbații poartă pijamale sau dorm în orice?

    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    your comment


    Follow this section's article RSS flux
    Follow this section's comments RSS flux