• Iata cateva criterii despre cum sa alegi un contabil sau firma de contabilitate

    Cu siguranta ne putem gandi ca alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilitate poate fi pana la urma o loterie dar inainte de a face acest lucru ne putem gandi la urmatoarele criterii:

    Iata cateva criterii despre cum sa alegi un contabil sau firma de contabilitate

    Membru CECCAR activ

    As verifica daca respectivul contabil este membru CECCAR activ (se verifica usor pe site la CECCAR daca ai numarul de inregistrare al respectivului contabil) si as cere ca in contract sa fie specificat faptul ca serviciile se presteaza de catre personal autorizat conform legii.

    Imi justific aceasta afirmatie dincolo de obligativitatea legala de a avea bilantul de sfarsit de an vizat de catre un membru CECCAR.

    Ca membru CECCAR ai obligativitatea unei pregatiri profesionale continue, care de 2 ani incoace se ia in foarte serios, cel putin la CECCAR Bucuresti.

    Plus de asta, raspunderea unui membru CECCAR este mult mai mare decat a unui absolvent de facultate economica, angajat.

    Vorbesc si lucrez cu cine semnez

    Este bine sa lucrezi cu cine semnezi. Ok, trebuie sa facem precizarea ca un expert contabil partener intr-o firma de contabilitate nu o sa introduca toate actele pentru toate firmele, personal. Altfel, n-ar mai avea nevoie de salariati. Dar daca il suni si il intrebi de factura X sau de furnizorul Y si el stie, inseamna ca s-a uitat pe actele alea, a participat la inchiderea balantei.

    Si la telefon sa tinem legatura cu o singura persoana, care cunoaste firma si specificul activitati.

    Decizii fulger bazate pe multa experienta

    Contabilul ar trebui sa aiba capacitatea de sinteza si de reactie-fulger.

    Ne dorim sa stim clar care-i cel mai mare rau care ni se poate intampla si cat ne costa cel mai mult ca sa rezolvam problema. Si, evident, ce putem face sa prevenim chestia asta pe viitor sau macar sa ne chinuim putin in directia asta.

    Sa aiba cunostinte din domeniul IT

    Contabilul trebuie sa stie sa tina pasul cu schimbarile legislative si cu tehnologia. Am ajuns in doar cativa ani de la a scrie balante de mana la a depune declaratii online cu certificate cu semnatura electronica.

    Se merge dincolo de partea tehnica a profesiei, pentru ca valoarea adaugata pe care un profesionist trebuie sa o produca este formata din mult mai mult decat o insiruire de informatii. Conteaza si felul in care informatia iti este prezentata, personalizat, adaptat.

    Integritate

    As cauta integritate. Prin integritate inteleg lipsa intentiilor ascunse. Capacitatea de a-mi castiga increderea, acest lucru atat de greu de castigat si atat de usor de pierdut.

    Sa-si asculte clientul cu multa rabdare

    Un contabil trebuie sa fie in stare sa comunice si sa asculte cu multa rabdare.

    Este bine ca un contabil sa aduca la cunostinta rezultatele firmei pentru ca sunt multi clienti care nu intreaba nimic cu privire la rezultatele firmei: nici soldul casei, nici cat au de plata, nici cat este profitul. Pentru ei contabilitatea era doar pe hartie. Este bine si pentru contabil sa informeze, pentru ca fraza preferata a clientilor este: „n-am stiut” sau „de ce nu mi-ai spus”.

    Sa isi respecte meseria

    As cauta un contabil pasionat, implicat si care isi respecta meseria si pe el insusi ca si profesionist. Daca isi respecta meseria va face lucrurile cu mult drag si corectitudine.

    Observati va rog ca n-am mentionat nimic de tarife, localizare, proximitate. Acestea ar trebui sa fie ultimele criterii pe lista pentru ca orice pe lumea asta e negociabil iar distantele nu mai sunt o problema.

    Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

    « Hardbody: Ce este un calculator IMC (BMI) și la ce ne ajutăOpt beneficii uimitoare aduse de consumul de cafea »
    Partager via Gmail Yahoo! Blogmarks

    Tags Tags: , , , , ,
  • Comments

    No comments yet

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Add comment

    Name / User name:

    E-mail (optional):

    Website (optional):

    Comment: